wtorek, 26 lipca 2011

MAKARON Z POREM I GORGONZOLĄ

ANONS:
Smukły, gładkolicy por, z filuterną białą bródką i zieloną, zaczesaną cłafiurą pozna panią w celach obiadokolacyjnych.
Mile widziana dama o oczkach szmaragdowych, nie obawiająca się duetu lekko pikantnego...


Składniki na 2 porcje:
- makaron farfalle lub pióra (200 g)
- biała część pora
- 100 g sera typu gorgonzola
- pieprz
- oliwa do smażenia

Makaron gotujemy w posolonej wodzie.
Umyty por kroimy na talarki. Smażymy na oliwie. Dodajemy gorgonzolę, a chwilę później odcedzony makaron. Dodajemy świeżo zmielonego pieprzu (unikać jednak soli, bo słony jest ser).
Podajemy od razu. Można posypać serem typu parmezan.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz