niedziela, 30 stycznia 2011

SAKIEWKI Z GRUSZKĄ I GORGONZOLĄ

Połączenie gruszki i gorgonzoli jest magiczne!*
Nie trzeba dodawać żadnych przypraw. 
Pieczemy je w cieście francuskim albo z tartą.
Poniżej wersja z ciastem francuskim.


Składniki (na 2 porcje): 
- 1 ciasto francuskie
- 2 gruszki
- opakowanie gorgonzoli (np. Lazur 150 gram)


Ciasto francuskie rozłożyć na blasze na papierze do pieczenia. Przekroić na pół.
Na każdej połowie położyć wydrążoną i pokrojoną na kawałki gruszkę oraz kawałeczki sera. Połączyć rogi ciasta i je zakręcić. Podnieść boki ciasta, by podczas pieczenia nie wyciekł ser.
Wstawić do piekarnika na około 20 minut. 
Wyjąć gdy ciasto się zarumieni.

*A z rukolą podobno jeszcze cudowniejsze!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz