niedziela, 14 listopada 2010

CAPRESE

Na włoskie caprese jest już oczywiście za późno, bo to nie pora na prawdziwe pomidory, ale ...

- 1 duży pomidor
- 1 opakowanie mozarelli*
- oliwa
- sól
- świeża bazylia lub suszona
- bagietka



Pokroić mozarellę i pomidora na plastry w takiej samej ilości, bo będziemy je układać na przemian lub mozarellę o 1 plaster więcej (jak na zdjęciu). A teraz ... poukładać na przemian na półmisku. Polać oliwą. Lekko posolić, udekorować bazylią lub posypać suszoną.Wcinać z bagietką. Najwspanialsze jest to taplanie bagietki w oliwie:-)


*całkiem dobra jest ta ze 'sklepu, gdzie kiedyś wózki dwutonowe pchały pracownice, a teraz robią to ... jelenie(?)' albo ze 'sklepu, który kiedyś był tani, a teraz ceni jakość'  :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz